Wonen in de Buurttuin

Ruimte voor

nog meer groen

Deze buurt in Nieuwland wordt een stuk groener. We behouden bestaande bomen en planten nieuwe aan. We kiezen voor boomsoorten uit de buurt, zodat we zeker weten dat ze goed aanslaan. Met verschillende type bomen geven we elke plek een eigen identiteit. De bomen kleuren met de seizoenen mee, waardoor er elke keer weer wat nieuws te zien is.

Aansprekende

architectuur

De architect heeft zich voor het ontwerp laten inspireren door de architectuur van Nieuwland. In de Buurttuin sluit hierdoor mooi aan bij wat er al gebouwd is. Met kenmerkende elementen uit de wederopbouwarchitectuur verfraaien we de huizen en lage appartementengebouwen. Als je straks door de buurt loopt, zie je verschillende kleuren stenen, horizontale banden en bijzonder metselwerk. Door hiermee te spelen ontstaat afwisseling en krijgt ieder huis een eigen karakter en dat terwijl In de Buurttuin duidelijk eenheid uitstraalt als buurt. Lees het interview met de architect in ons blog.

Wonen in de Buurttuin

Het eigen maken

van je buurt doe je samen

In het ontwerp hebben we verschillende plekken aangewezen die we samen met huidige bewoners willen ontwerpen. In een professioneel en betrokken participatietraject gaan we karakter en invulling geven aan deze nieuwe woonbuurt. Wil je meedenken?

Lees meer over meedenken

parkeren

dichtbij huis

In de Buurttuin komen autovrije, groene gebieden. Parkeren doe je in de hoven. Uit het zicht, zodat groen de hoofdrol krijgt in de hoven en straten. Vanaf de parkeerhoven loop je zo naar je huis. Met deze opzet blijft de buurt lekker rustig en veilig voor spelende kinderen. Waar auto’s wel mogen komen, geldt een 30 km/uur.

Foto

duurzaam

beter leven

Van Wijnen bouwt aan ruimte voor een beter leven. Duurzaamheid is een heel belangrijk onderdeel van toekomstgericht bouwen. Dus maken we de woningen In de Buurttuin gasloos, energiezuinig en toekomstbestendig. Met de nieuwste techniek en bouwmethode zorgen we ervoor voor dat je huis uitstekend geïsoleerd is en op een verantwoorde manier wordt verwarmd én gekoeld. Je maakt er dan ook gemakkelijk een nul-op-de-meterwoning van. Ook aan de flora en fauna denken we. Met nestkasten bieden we de dieren uit de omgeving ook een veilige ‘haven’. Dat is weer goed voor de biodiversiteit in de buurt.

Wonen in de Buurttuin
Wonen in de Buurttuin

Alle woningen zijn verkocht!

Je kan niet meer inschrijven als reserve kandidaat

Bel voor vragen de makelaar: Ooms Makelaars Schiedam 010 - 273 0102

inschrijven

Volg ons op Facebook

In de Buurttuin - Facebook

Volg ons op Instagram

In de Buurttuin - Instagram