image

Veelgestelde Vragen

In de Buurttuin

OPENBAAR GEBIED

Zie situatietekening en legenda bij de downloads op de website.

In de centrale buurttuinen komen sowieso speelplekken voor kleine kinderen. 

Rond de oplevering van je woning zul je hiervoor worden benaderd. 

Je krijgt klikobakken die door de gemeente zullen worden opgehaald. Achter de bergingen kun je deze stallen.

Voor de Parkweg geldt een snelheidslimiet van maximaal 30 km per uur.

PARKEREN

Er zijn in het nieuwe gebied 209 parkeerplaatsen op in totaal 238 woningen.

Voor openbare ruimte geldt dat dit via de gemeente aangevraagd kan worden. 

Parkeren is openbaar. Vooralsnog heb je in dit gebied geen vergunning nodig.

KOOPWONINGEN

Blok 8: circa 11 meter tot de poort, ongeveer 8,20 meter tot de berging. 

Er komt een poort aan het einde van de achtertuin. En langs de tuinen van hoekwoningen die grenzen aan het openbaar gebied worden hekwerken met groene beplanting geplaatst. Tussen de tuinen, op de erfgrens komt standaard geen hek. Die schaffen kopers zelf aan na de oplevering.

De afstanden tussen de koopwoningen en sociale huurwoningen vind je op de situatietekening bij de downloads op de website. 

Standaard wordt er vloerverwarming gelegd op de begane grond en 1e verdieping. Op de 2e verdieping is vloerverwarming geen optie, maar kun je wel convector kiezen via het meerwerk.

De woningen zijn gasloos én energiezuinig, dankzij  uitstekende isolatie en toegepaste technieken, zoals een lucht-, water-, warmtepomp, zonnepanelen en een uitgebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. 

Het toilet en de badkamer zijn afgewerkt. Er is geen keuken bij de prijs inbegrepen. Die kun je na de oplevering laten plaatsen.

Op donderdag 6 juli 2023 gaan we in verkoop met de laatste 11 woningen in fase 3. Tussen 16.00 en 18.00 uur openen we die dag onze deuren in één van de woningen van blok 16.

Na start verkoop is het niet mogelijk om de woningen vrij te bezichtigen. Wel zijn de eerste woningen opgeleverd en geeft de buurt al een hele goed idee van hoe het er uit komt te zien. 

Ja. De gemeente Schiedam heeft bepaald dat voor dit gedeelte van Schiedam een zelfbewoningsplicht geldt en dat de koper de woning zelf dient te bewonen en te gebruiken.

Nee, er geldt een instandhoudingsverplichting voor de hagen, tuinmuren en overige erfafscheidingen welke zijn geplaatst bij de oplevering. Deze verplichting is opgenomen in de koopovereenkomst.

MEER- EN MINDERWERK

Nee, tijdens de bouw niet. Wanneer je dit na de oplevering wilt, dien je rekening te houden met de zonnepanelen. Daarbij moet de woning voldoen aan geldende wet- en regelgeving, ook na oplevering. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de koper. 

Voor de laatste 11 woningen in fase 3 is het meerwerk reeds bepaald. Beide blokken zijn in aanbouw. 

Voor de laatste 11 woningen in fase 3 is het meerwerk reeds bepaald. Beide blokken zijn in aanbouw. 

Nee, dat is niet mogelijk.

Voor de laatste 11 woningen in fase 3 is het meerwerk reeds bepaald. Beide blokken zijn in aanbouw. 

Voor de laatste 11 woningen in fase 3 is het meerwerk reeds bepaald. Beide blokken zijn in aanbouw. 

Voor de laatste 11 woningen in fase 3 is het meerwerk reeds bepaald. Beide blokken zijn in aanbouw. 

INSCHRIJFPROCEDURE

Wat je maximaal kunt financieren of aan eigen middelen hebt, berekend c.q. verklaard door een erkend financieel adviseur.

Fase 3 wordt toegewezen op je eerste of zo hoog mogelijke voorkeur. Beschik je over een financiele verklaring, niet ouder dan 3 maanden, dan geniet je een voorrang bij de toewijzing. Een uitleg hierover lees je na start verkoop in de inschrijfprocedure op de website, bij de downloads.

Nee, het moment dat we je inschrijving ontvangen, is niet van belang. Als we je inschrijving maar binnen de deadline genoemd in de inschrijfprocedure binnen hebben gekregen. Deze is na 6 juli beschikbaar op de website.

In de Buurttuin heeft veel volgers. Hoeveel mensen zich ook echt inschrijven is niet te voorspellen, wat we wel zien is dat de vraag naar eengezinswoningen met een tuin groot is. Fase 1 en 2 waren in een ap tempo uitverkocht.

PLANNING

Zodra de opschortende voorwaarden zijn vervuld. We verwachten vlak voor de start bouw.

We verwachten met de bouw te starten in het vierde kwartaal van 2022.

Als alles meezit eind eerste kwartaal / begin tweede kwartaal 2023, maar dat is nog een prognose.

We verwachten dat de gehele buurt medio 2024 klaar is.

FINANCIEEL

2 maanden, conform de ontbindende voorwaarden in het koopcontract.

Pas als de opschortende voorwaarden zijn vervuld.

Uiteraard, de makelaar kan overal bij helpen. Starters krijgen echter geen voorrang.

LOTINGSPROCEDURE

De loting vindt plaats via de notaris. Uit de loting volgt voor elke inschijver een uniek lotnummer. Vervolgens gaan we op eerste voorkeur toewijzen. Je hebt dus een woning als je op eerste voorkeur het meest gunstige lotnummer hebt. Meer uitleg hierover lees je in de inschrijfprocedure, bij de downloads.

Uiterlijk woensdag 2 maart krijg je bericht. Je wordt gebeld als je bent ingeloot en je krijgt een email als je reserve staat.

HUURWONINGEN

Voor diegene die op de wachtlijst staan bij Woningnet.

Alle informatie over de vrije sector huurappartementen vind je op https://vrijesectorbuurttuin.nl/ 

De sociale huurwoningen hebben dezelfde architectuur, maar dit zijn kleinere woningtypes dan de koopwoningen. Ze zijn minder breed en sommige hebben een schuin dak of bestaan uit slechts twee woonlagen.

Dit verloopt via Newomij (vrije sector huur) en Woonplus (sociale huur). Inmiddels is alles verhuurd.

FASE 3

Blok 8 en 16 zijn de laatste fase, dat zijn in totaal 11 eengezinswoningen.

Nee, voor fase 3 dien je je weer opnieuw in te schrijven.

We gaan op 6 juli 2023 in verkoop. Je bent van harte welkom die dag tussen 16.00 uur en 18.00 uur op de projectlocatie. In blok 16 openen we de deuren van één van de woningen en geven je graag een kijkje. Ons verkoopteam staat voor je klaar voor eventuele vragen en je alles te vertellen over het project en de inschrijfprocedure.

We gaan op 6 juli 2023 in verkoop. Je bent van harte welkom die dag tussen 16.00 uur en 18.00 uur op de projectlocatie. In blok 16 openen we de deuren van één van de woningen en geven je graag een rondleiding. Ons verkoopteam staat voor je klaar voor eventuele vragen en je alles te vertellen over het project en de inschrijfprocedure.

Wonen in de Buurttuin

Alle woningen zijn verkocht!

Je kan niet meer inschrijven als reserve kandidaat

Bel voor vragen de makelaar: Ooms Makelaars Schiedam 010 - 273 0102

inschrijven

Volg ons op Facebook

In de Buurttuin - Facebook

Volg ons op Instagram

In de Buurttuin - Instagram