20-08-2020

Inspirerende tips voor jouw nieuwe tuin!

Stel nou, je woont straks In de Buurttuin én je hebt een lekkere tuin… wat zou je er dan mee doen? We vinden het leuk om je te inspireren en misschien ook wel te verleiden om hem niet gelijk helemaal te betegelen.

Zo’n groene tuin vinden de dieren fijn, is goed voor de natuurlijke afvoer van regenwater, gaat hittestress tegen én is mooi om te zien. En wist je ook dat een ultra groene tuin helemaal niet zo veel onderhoud vraagt?

Grind graag!
Heb je al eens aan grind gedacht in plaats van tegels? Tegenwoordig heb je grindmatten die ervoor zorgen dat je grind netjes op zijn plek blijft en je stoelpoten er niet in wegzakken. De grindtegels zijn voorzien van onkruidwerende matten en als er toch al eens een sprietje doorheen komt, trek of hark je dat heel gemakkelijk weg. Regenwater kan via het grind rustig de grond inzakken en op die manier wordt het riool minder belast. Het leuke aan grind is dat je gemakkelijk natuurlijke, ronde vormen kunt maken in je tuin. Dat staat speels en vriendelijk.

Cool cortenstaal
Cortenstaal. Ken je het? Het is er in allerlei kleuren, maar misschien wel het bekendst als roestige variant. Het staal laat zich heel gemakkelijk buigen en is de perfecte begrenzing van je border. Een ander voordeel van cortenstaal is dat het relatief betaalbaar is. Wat een heel leuk effect geeft, is als je een border van cortenstaal maakt en daarin weer niveauverschil aanbrengt met ditzelfde materiaal, maar dan van een andere hoogte.

Groen gemak
We zeiden in de intro al dat groen niet altijd veel onderhoud hoeft te vragen. Als je het goed doet! Hoe? Maak diverse plantenborders en zorg er dan voor dat elk stukje goed bedekt is met groen. Daarmee bedoelen we varieer met hoge en lage beplanting en maak veel gebruik van bodembedekkers. Rotsplantjes, maagdenpalm, hosta’s… ze doen het allemaal heel goed zonder jouw hulp.

Blij buitenleven
Ben jij iemand die van het prille voorjaar tot het late najaar in de tuin te vinden is? Dan mag een buitenkeuken onder een overkapping niet ontbreken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar van meerwaarde is het zeker. Je keuken, lekkere loungeset en misschien wel een openhaardje plaats je allemaal onder de overkapping, zodat je tot in late uurtjes heerlijk buiten zit. Zelfs op een minder mooie dag! Als je dit wilt, leg dan in een vroeg stadium water en stroom aan naar de plek waar de veranda komt. Dat is nog heel gemakkelijk als de hele tuin nog moet worden aangelegd.

Binnen buiten
Accessoires die we voorheen alleen binnen hadden, zijn er nu ook voor buiten. Van schemerlamp op zonne-energie tot vloerkleed, gemaakt van duurzaam, waterbestendig materiaal. Wat een sfeertje creëer je hiermee. Ook qua kleur gaan we helemaal los. De heerlijk natuurlijke tinten van je groene tuin combineren verrassend goed met gele kussens, een roze kleed en blauwe parasol. En wist je dat die prachtige krijtverf buiten ook prima houdt? Hiermee kun je je misschien de verouderde eettafel een compleet nieuwe look geven.

Verliefd verlicht
In een paar van onze tips komt het al aan bod: licht! Net als binnen is dit dé sfeermaker! Verlicht met spots je planten in de borders of bakken. Plaats een spotje laag bij de grond dat mooi over je looppad schijnt. Hang wat kleine lampjes op die sfeer brengen bij het zitgedeelte en overweeg zeker eens een schemerlamp voor buiten! En als je dan toch bezig bent, denk ook praktisch. Hang een lamp op met sensor bij de poortdeur, zodat je bij thuiskomst gemakkelijk met je fiets je berging vindt.

Heb jij er ook zin in gekregen? Hou onze website in de gaten. Binnenkort gaan we de woningen met tuinen In de Buurttuin verkopen! Via deze link kun je je als belangstellende aanmelden en word je vanzelf op de hoogte gehouden.

Wonen in de Buurttuin

Alle woningen zijn verkocht!

Je kan niet meer inschrijven als reserve kandidaat

Bel voor vragen de makelaar: Ooms Makelaars Schiedam 010 - 273 0102

inschrijven

Volg ons op Facebook

In de Buurttuin - Facebook

Volg ons op Instagram

In de Buurttuin - Instagram